• „A Krisna-tudatos mozgalom nem egy passzív mozgalom, hanem aktív. Megpróbáljuk felébreszteni az alvó emberiséget, hogy újraéledjen elfeledett Krisna-tudatuk. 

    A lelki világ lakói boldogok Krisnával és a tehenekkel. Nincs szükségük gépjárművekre és toronyházakra. Jelenleg az emberiség csak az érzékei kielégítésén fáradozik. Ez illúzió. A valódi élet a Legfelsőbb Úrnak végzett szolgálat. Mi nem testek vagyunk, hanem lelkek vagyunk. Örökkévalóak, teljes tudással és tökéletes boldogsággal megáldott élőlények. Elfelejtettük kapcsolatunkat Istennel, ezért szenvedünk.

  • Könyveket osztunk és farmokat alapítunk az egész világon. Könyvek és farmok. Ezek a stabil programjaink, mert ezek meg tudják változtatni a világot. Egyszerű élet és magas szintű gondolkodás – ez a mottónk.  Krisna ezt mondja, „krisi-go-raksja-vánidzsjam vaisja-karma svabháva-dzsam (Bg. 18.44). Földművelés, tehénvédelem – ezzel megoldódik a gazdasági probléma.  Ha vannak tanult emberek, brahmanák, megoldódik a vezetés problémája, a képzett, kiváló harcosokkal – ksatriyákkal a védelem problémája,  az ügyes dolgozókkal pedig a munka problémája.”

  • Srila Prabhupada erre kérte követőit: „Termeljetek, tegyétek zölddé az egész földet, vezessétek be a  varnásrama rendszert, amely a lelki fejlődésen és a képességek szerinti munkamegosztáson alapul s éljetek békésen és elégedetten”.